Sofiashundar

Alla inlägg under februari 2013

Av Sofia Nyberg - 22 februari 2013 23:01

  Jag och Lycka är ensamma hemma då hussen och Doris är på tjänstehundsövning.

Har fått rapporter och Doris är riktigt på hugget, hon hade till exempel DRAGIT Pelle fram i skogen nu ikväll på mörkerpatrulleringen, tydligen låg P på mage och åkte efter i snön ;) Bushund <3

Jag längtar så tills vi kan komma igång ordentligt med träningen igen, och efter barmark!


Lycka mår bra, hon är pigg och glad. Jag märker skillnad på henne, hon viftar mer på svansen och hon har blivit mycket bättre i hundmötena!  Ibland får hon riktiga bryt, som idag när det kom en lös hund bakom en häck men nu kan jag oftast bryta det värsta direkt och ser jag hunden före henne så kan jag lättare avleda henne. Jag tolkar ju det som att hon inte har ont nu, för hon är mitt i skendräktigheten då hon brukar vara extra taggig och plus att hon är galet understimulerad och ändå lättare att bryta. Jag hoppas vi ska få bukt med det där helt och hållet när vi kan börja träna och röra på oss mer.

Igår fick hon sista smärtisen, lite läskigt, men fixar hon detta är vi ju en bra bit på väg :) Vi ska på återbesök till Lennart på måndag så det är för att ingen smärta ska maskeras av pillrena.


 


I fm när vi skulle till trasken så haltade hon de första stegen ute (hon hade fortfarande smärtis i kroppen så det var inte pga att vi tagit bort den!) men det värmde ur direkt. Jag bad dock att Kjerstin (vår fysioterapeut) att kolla henne när hon gick och hon kände också igenom henne. Men då gick hon mycket bra och kändes bra. Det tyckte jag med. Hon var nog bara lite stel efter att ha legat still i buren. Man blir ju nojig, men det är ju inte konstigt efter allt vi har varit med om. Vi ser fram emot återbesöket på måndg i alla fall!

Jag gillar verkligen dem på trasken, och de gillar Lycka och hon dem! Kjerstin sa idag att hon kunde ta hem Lycka på en gång! Men njaa, vill ha kvar mina fina knasiga lilla tös! Hon fick sin tredje cartrophenspruta också, så på torsdag får hon sin sista. Hon blir alltid helt busig efter trasken, men ÄNNU busigare på fredagar då hon fått sin spruta, uppåttjack i dem kanske ;)
Hon har varit helt ren i gången hela dagen och kvällen efter trasken :)



Vill du smaka jordgubbe?


Nu ikväll har Lycka och jag softat i soffan, eller hon har MYST järnet medan jag pluggat och njutit av hennes sällis. Hon blir så lycklig nu när hon får ligga i soffan, man ser hur mycket hon uppskattar det och hon ligger alldeles stilla mesta delen av tiden <3

Jag hade lite jordgubbar som fredagsmys, vilket madamen älskar!  Och så kom matten på lite fotoidéer, weilern var väl inte helt med på dem, men när belöningen i form av jordgubbarna, så var hon helt på! Gulliga hund!

Bilderna får tala för sig själva ;)

   

Av Sofia Nyberg - 20 februari 2013 21:40

   
Baloo Eva och Lycka  


Idag åkte vi till Evas jobb - 4H gården i årsta här i Uppsala. De har en bagge som heter Baloo som är en riktig goding! Han är väldigt social och han är van att gå i koppel på promenad och sådär. Så himla söt och världens mysigaste små kinder   Lycka fick ta med sig honom på sin lilla rastningsrunda, som lite extra stimulans. Det är ju inte så många saker vi kan göra just nu som verkligen kan trötta den lilla weilerhjärnan på 15 minuter så hon blir nöjd så man får vara lite påhittig! Weilern var väl inte helt övertygad om att matten hade valt en supertrevlig promenadsällis åt henne, det var lite läbbigt med den ulliga herren till och börja med, sen blev han okej, men det krävs nog ett par promenader till innan hon tycker att han är en polare ;)

Sen fick hon vänta kvar medan Doris och Ezzi fick gå en härlig långis. Doris var som en galning och sprang som en tok, lilla skruttan! Det var riktigt mysigt att få sällskap av Eva och Ezzi igen, det var alldeles för länge sedan <3


       


Igår skulle vi ha åkt till Hälsofoderbutiken med Rebecca för att handla lite mat åt Doris. Men det blev lite ändrade planer, matten följde med som sällskap till Strömsholm när Rebeccas lilla tjej gjorde atroskopi på sin armbåge, de fick en återbudstid.. Men vi fick lite smarrigheter av Rebecca, supersnällt! :D Så idag fick Doris testa kalkonhals till middag. Kan ju säga att det var MER än uppskattat, och härligt att det tog ca 25 minuter för henne att äta upp den istället för de 15 sekunderna det tar för henne att "inhalera" sina torrfoderkulor (vi blöter alltid upp dem) Kanske byter vi inte bort torrisarna helt, då det är smidigt då hon ska på övning och så (husse och hon ska på övning i helgen till exempel) Och då är det inte direkt att man har frysmöjligheter. Men  större delen kommer bytas i alla fall :)

Av Sofia Nyberg - 18 februari 2013 12:30

 

Någon är väääldigt uttråkad och tycker vääldigt synd om sig själv <3

Av Sofia Nyberg - 16 februari 2013 23:46

Doris har gått promenad med rottistanten Troja, chipojken Gizmo och chiblandisen Rufus idag  


Av Sofia Nyberg - 16 februari 2013 21:37

Lycka fick komma ut ur sin hage ikväll och sällskapa med oss i soffan - vilken lycka ;)


Både Doris och Lycka hasr nog saknat närheten dem emellan, för inte tog det många sekunder innan de två låg tätt ihop igen, våra fina myshundar!

Lite bilder på de finaste jag vet


       
Du tänker väl inte ta ned mig redan??

 
Bra, för jag har inte den minsta tanke på att gå ned! 

Av Sofia Nyberg - 15 februari 2013 21:45


Hon är gladare än hon ser ut ;)


Hon har varit lite varm i benen ett par dagar så vi får ta det lite lugnare igen, det är inte mkt värme, men detr ska inte bli nåt bakslag här inte! Så vi fortsätter kyla efter varje promenad.

Av Sofia Nyberg - 12 februari 2013 21:38

  

Lycka har traskat idag och Doris fick gå in och shoppa leksak, hon fick både en and och en boll för att avdramatisera Ultuna för henne. Jag vet inte varför hon tycker det är så otäckt där, hon har bara varit på ett enda litet besök där. Men jag antar det är lukterna hon reagerar på. Hon gillar det inte alls!


I övrigt rullar det på, lite långtråkigt har vi allt. Men men, vi kommer väl igång igen inom ett par månader hoppas jag!


Av Sofia Nyberg - 5 februari 2013 22:47

 


Våra hundar får sova i sängen, just nu är det ju bara Doris som gör det och hon ligger gärna uppe vid kuddarna. Så också häromkvällen. Hon låg lite tokigt så jag bad henne maka lite på sig och upptäcker då en våt fläck på lakanet. Va falls? Det var kiss! Hon hade alltså läckt en liten fläck, hmm? Bädda rent och fundera vad sjutton var det här?


HAr tyckt att hon varit lite trög att kissa ute senaste dagarna, och började fundera om något var fel. Ringde vetten dagen efter och hörde vad de tyckte. Först så tyckte de att det kunde ju vara en engångsföreteelse men så pratade vi lite till och jag berättade att hon är skendräktig och har haft förstadie till pyo förut så då tyckte de att det kan vara bra och checka läget. Vi fick en tid till dagen efter, idag alltså. Tog ett urinprov på morgonurinet.

Doris är inte så förtjust att gå till veterinären, trots att hon peppar peppar sluppit att vara där så ofta. Men tempen togs, ingen feber (det hade jag kollat hemma också förstås) och så ultraljud på blåsan och livmoder. Som tur var så såg det jättefint ut, inga konstigheter alls.    Urinprovet var också helt clean så troligtvis är det hormonerna som spökar till det. Hon är ju som sagt skendräktig och det kraftigt! Så just nu avvaktar vi men med stenkoll förstås. Ska öka upp motionen på henne lite mer med så hon får lite annat att tänka på :)


På eftermiddagen var det dags för Lyckas besök hos Kjerstin på rehab. Lycka är så söt, så fort hon kommer in i korridoren där så börjar hon vifta på svansen som en tok och blir vild och glad <3 Hon blev glad att se Kjerstin, och hon kastade sig upp på madrassen inne i rummet och ville att Kjerstin skulle klämma på henne på en gång! Vi började med genomgången av hunden, sen kom Malin in också, sköterskan som är med när vi traskar i vanliga fall och då blev Lycka ännu gladare :) Det värmer i hjärtat att se hennes glädje, det är inget överslagshandlande, utan hon blir verkligen glad.

Det var glädjande också att hon har full rörlighet i båda benen och att för att bara vara två veckor sen hon opererades så går hon väldigt fint, det känns som att hon verkligen kommer bli helt återställd min fina plutta! Det är lång väg klar förstås, men det blir bra   



Lycka väntar på att komma in på rehab!


  
För att koncentrera sig på att bara gå på promenaden och inte leka bulldozer får Lycka bära apporten, sötnos!

Presentation


En blogg om labradoren Doris och rottweilern Lycka - följ med dem på träning och äventyr

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards