Sofiashundar

Senaste inläggen

Av Sofia Nyberg - 9 oktober 2012 15:48

Idag fyller vår älskade lilla weilertös hela fyra år! Det är galet hur fort tiden går och folk säger ju att man märker på barnen hur fort det verkligen går, ja jag har ju inga kids, men jag märker det på hundarna   

De är redan 5,5 och 4 nu, i sina absolut bästa år :)


Här kommer en liten bildkavalkad med uppställningsbilder på hur liten har blivit stor:7 veckor och fotad av pappahundsmatte
Så farligt söööt! <36 månader10 månader2 år3 år4 år


ANNONS
Av Sofia Nyberg - 8 oktober 2012 22:39

 

Kärlek är att ha en kompis som alltid finns nära   

ANNONS
Av Sofia Nyberg - 6 oktober 2012 23:28

Finaste Lyckan, som numer kan titulera sig KORAD LP1 Arosbygdens Esmeralda


Idag var dagen D då våra bästisar skulle debutera på tävlingsplan. Jag skulle följa med som hejarklack, men det blev så att jag efteranmälde Lycka och mig för att vi hade ju inte lyckats med målet att ta vårt LP de senaste tävlingarna vi varit med på. Kände som så, att fixar vi inte det nu så struntar vi i LP:t och går vidare istället.


Samling klockan 9:00 för alla klasser och platsliggningar för alla på en gång, en klass i taget. De började bakifrån så först elit, sen trean tvåan och sist ettan. Det var inte lottning, men vi fick startnummer sju (sist!).

Platsen låg hon bra, och tandvisningen gick också bra. Hon vill gärna hälsa på domaren.

Sen blev det låång väntan, 7 elitekipage tar sin lilla tid och så var det 2 treor och 3 tvåor.


Vi satt lite inne i klubbstugan och fikade, kollade på de olika klasserna och så gick vi en promenad så hundarna fick lufta sig och göra av med lite spring i benen. Lycka var riktigt pigg redan från vi klev upp och under den 20 minuter korta rastningen hon fick innan vi drog hemifrån så for hon som ett skållat troll. Tror frosten och kylan gav henne en liten köldknäpp :) Inte för att hon är nån segis på promenaderna i vanliga fall, utan hon var extra på hugget.


Eva och Ezzi gjorde en jättefin debut, tyvärr ställde hon sig på platsen, men resten såg jättefint ut! Så roligt, våra finaste   


Hua, jag har inte varit jättenervös sista gångerna vi tävlat, och nu har vi ju tävlat fyra ggr på en månad typ, men idag hade jag ett helt gäng fjärillar i magen. När det var vår tur samlade jag upp henne och hon hade bra kontakt vägen in och medan vi väntade på vårt "framåt march!" sen första sträckan så släppte hon kontakten och luftade i positionen. Där kände jag först, fan! rent ut sagt. Men efter första halten så skärpte hon till sig och följde med fint. I språnget gjorde hon sin nya "grej" börja studsa ett eller ett par steg, hon nyper gärna till mig lite löst med framtänderna med, jäkla busunge! Hon tycker det är så skoj! 7,5 p (tappar position, släpper, hoppar i språng)


Läggandet: Där taggade jag på henne lite innan momentet började och det hjälpte till, för hon gick riktigt laddat i framföringen. När jag kommenderade och såg i ögonvrån att hon la sig så kom världens lyckokänsla inom mig! "YES!! Nu tar vi det!" 8,5 p (ngt sent läggande)


Inkallning: som vanligt - full sula in, bromsar lite sent, hoppar precis vid mig och stöter till mig innan hon sätter sig fot! Måste komma på hur jag ska få till det där! 9,5 p (avslut)


Ställande: Framföringen var fin här med, nästan att hon hamna lite för långt fram. När jag kom tillbaka så vände hon sig mot mig när jag ställde mig vid sidan på henne. 7 p (tar steg, avslut)


Apportering: Som i skolboken! Tänk att hon inte ens ville titta på apporten förut, nu tycker hon det är jättekul! Gulliga hund! 10 p


Hopp över hinder: Fick känslan att hon skulle tjuva, men det gjorde hon inte, däremot är det ju som sagt ingångarna vi måste jobba på! 9.5 p (avslut)


Helhet 9 Vi fick tyvärr ingen skriftlig kommentar där, det tycker jag alltid är roligt om man får!

Men både domare och testledare sa när vårt program var slut att det såg mycket trevligt ut och att vi var jätteduktiga - det är ju jäkligt kul att höra!


vi sprang ut från plan och till Eva och Anki och där blev det massa mys, bus och köttbullar, underbara hunden var alldeles till sig av lycka! Sen fick hon hoppa in i bilen och mumsa på ett grisöra - hon var NÖJD kan jag säga!


Efter lite till väntan så var det prisutdelning. Det var fyra som fick första pris och när den första som fick det ropades upp så tänkte jag, "vad roligt vi kom trea!" Men nej, inte det, för det var någon annan. Så då tänkte jag "Åh, tvåa - schysst!" Men det var också ett annat namn - så vi vann hela klassen!    Tjohoo vad roligt! Och i och med första priset så fick vi även vårt LP1! Hela 175 poäng fick vi, jag är jättenöjd!

Poängen och det var ju jätteroligt, men det allra viktigaste var ju att jag tyckte vi fick till känslan på plan, den fina känslan som vi får i träningen. Lite disträ var hon, mellan momenten, men annars var hon så fin. Ja, jag är såå jäkla nöjd med dagen :)


Nu är det full fart mot tvåan!

Av Sofia Nyberg - 4 oktober 2012 23:02

   


Kurstillfälle idag och matten får lite bannor för det här med att inte tänka till!


Vi började med rutskick på fullt avstånd för tvåan (10 meter) och vilka skick! Full spruta in och ställa sig! Skickade fyra skick, ett från varje håll. Förut har jag gått in i rutan och låtsats lägga nåt, nu gick jag bara halvvägs och låtsades kasta in bollen.

Sen blev det en liten kort paus innan vi körde lite fritt följ och framförgående. Paus och så krypträning. Det var jobbigt sa Lycka, hon var ju tvungen att tänka till hur hon gjorde med kroppen.


Sen lite ruta igen, och där skulle matten ha tänkt till första gången! Hon hade redan gjort fyra fina skick, varför skulle vi nöta mer på samma träningspass? Hemligheten med henne, är att inte nöta för mycket, det ska vara korta, men intensiva pass, hellre att man tränar två ggr på samma dag än för långa pass.

Men ja, hjärnverksamheten var inte startad tydligen.


Första skicket blev någorlunda, inte super, men okej. Där var andra tillfället som jag borde "aha, nu belönar vi och har skitskoj, sen räcker det!" men neej.

Två skick senare så kommer det till mig "men vad gör jag?" Och då hade jag fått två inte alls bra skick... Nåväl, man får inte gräva ned sig för det, så kan det vara när matten är trög mellanåt...


Platssitt i grupp 2 minuter och plats med dold förare jag tror 2 minuter men kändes längre. Men båda momenten gick bra, hon sitter fint och stadigt utan tendens att lägga sig och det här är väl 3-4:e gången vi har lagt plats och jag har gömt mig, men där är hon också trygg. Hon blir lite mer fokuserad och undrar var jag tar vägen, men ingen oro eller så - skönt!


Sen var kurstiden slut! Jag gjorde dock några sträckor med fritt följ till för att belöna upp henne lite och jäklar så fin attityd hon har fått! Hon är verkligen på! Detta har lett till att hon kan hamna en aning ojämt i possitionen, så det ska vi jobba vidare på - men jag älskar när hon vill vill vill, fantastiska lilla hund! Det finns en del att önska, mer av vissa bitar och mindre av andra (och det hos både hund OCH förare såklart!), men vad jag älskar denna fina tjej! Jag lär mig så otroligt mycket av att ha en hund som inte är en "räkmacka" där det mesta kommer gratis, för det gör det baske mig inte med henne. Och det är många stunder som jag velat binda henne till trollen i skogen, som jag slitit mitt hår och som jag till och med gråtit för jag undrat var som försiggått inne i hennes lilla skalle. Men som individ är hon så himla härlig, och jag är så tacksam att just hon är min   


Och självklart Doris med, de är fantastiska båda två, var och en på sitt sätt. Två fina tjejer, och båda bor här hos oss!


Promenaden efter kursen var väl dock inte så mycket kärlek, mer trollvarning. Det kryllade av sork eller möss eller liknande och de båda blev som rävar, ni vet när de hoppar rätt upp i luften och dyker ned. En tredjedel av en tre km runda var sådan och de slog dövörat till! Jo, då var blocket nära   

Av Sofia Nyberg - 3 oktober 2012 22:15

Hej och hå här var det länge sedan det blev skrivet!


Vi har fullt upp med träningar, matte skola osv.

Har kommit in i ett riktigt bra träningsflow och det är så jäkla roligt att träna! Det har alltid varit kul, men det är ännu roligare nu :) Det känns som jag och Lycka har hittat varandra på ett helt annat sätt, att vi vuxit ihop mera och förstår varandra på ett annat sätt. Härlig känsla!

Doris och jag skojtränar mest och så står hussen för den "riktiga" träningen. De ska på övning nu i helgen - underbart för liten Dosa - hon ÄLSKAR när de där övningarna, hon växer flera meter - underbara lilla labradåra   


Imorgon är näst sista gången på kursen, det har varit bra att gå kurs, nu har vi en plan hur vi ska gå vidare och inte bara traggla samma gamla moment som vi gjort nu, variation och självförtroende är våra ny ledord!


Vi har tävlat ett par gånger sen sist med, en lk1 och en appell. Ingen uppflytt på någon men en glad och pigg hund som har skoj = det viktigaste! Visst, jag ska inte sticka under stol med att det är surt när det hänger på bara några poäng, men, tänker jag till och ser resan vi gjort så spelar inte poängen egentligen inte en endaste liten roll.

Och sista lydnads ettan, så nollade vi läggandet och fick en femma på ställandet då Lycka tyckte att det nu borde jag nog stanna (det var mycket längre framföring än vanligt och så var där en spånfläck som hon trodde hon skulle stanna vid.) Men trots 35 poäng bort så var det ynka 8 som fattades till ett förstapris, vi fick jättefina poäng på de andra momenten. På träning lägger hon sig jämt nu, och ställandet brukar alltid ge minst en 8, men på tävling så är det nåt som stör ut så hon inte lägger sig. Vi jobbar vidare på det, och jag måste träna mer tävlingslikt med okända personer och ny plats osv och bli lite nervös så det blir mer träningslikt.


Av Sofia Nyberg - 4 september 2012 23:29


Mars 2009


Doris hade bra på alla sina prover!      Örat hennes ville dock inte ge med sig så i onsdgas blev det ett åb och vi fick ett nytt preparat till örat och så tog de odling i örat. Svampen var borta, men hon hade vita blodkroppar (?) i örat. Så det får vi svar på nu i veckan. Men nu är hon piggelin igen och örat ser så mycket bättre ut :) Hon fick ett våtexem där de hade rakat henne men även det är nästan helt bort redan. Skönt det jag har inga bra erfarenheter av de där äckliga eksemen..


Lycka och jag tävlade i lördags! Och det ÖSREGNADE hela jäkla dagen! Jag kände på vägen till Skutskär att neej, vi struntar i att åka osv, men nja, det blev att vi åkte ändå. Och det var väl bra ändå. Trevlig sällskap i from av Eva och så Zandra och Zegra som gjorde debut i tvåan.

Måste säga att hon var fantastiskt rolig att köra på plan och hon var pigg och alert. Hon brukar ju kunna gå ned sig väldigt då det är väder som inte passar damen, men det var bara läggandet som strulade till sig så det blev en nolla. Resten var hon duktig i!


Det började med platsliggning för alla klasser och sedan körde de från elit och nedåt.


Lycka hade startnummer två, men då ettan inte kom så fick hon ligga på kanten. Brevid sig hade hon en schäfer. Hon låg lugnt och tryggt hela platsen igenom och att grannen hennes rullade runt, reste sig lite osv brydde hon sig inte alls i, hon är duktig min fina tös! 10 p


Tandvisningen reste hon sig upp för att hälsa men vi fick tio i alla fall!


Jag hade en superbra känsla in på plan, och när hon precis i ingången började nosa lite i marken så tog jag mig tiden att fånga upp henne istället för att hasta in bara för att inte göra någon sur att det tog tid. Och det tror jag gjorde stor skillnad, för in gick vi med kontakt och då blir ju början bra :) Och inte tog det mer än kanske 10 sekunder extra heller.


Hon hade riktigt bra kontakt i fotgåendet, och hon satte sig i alla halter trots blötan - duktig sockerweiler! Hon var kanske lite ojämn i sin position, ibland kom hon lite framför och i nån sväng lite bakom. Vi fick dock inte alls bra betalt på det! 6,5 poäng och Eva, Pelle och Zandra tyckte att hon gick superfint och förstod inte alls att vi fick så lågt! Men, domaren dömer!


Läggandet, transporten var fin - men där kände jag redan innan att hon kommer inte lägga sig, och nej, det gjorde hon inte heller. När jag återgår så säger jag åt henne att lägga sig och då kunde hon! Hundskrälle    


Inkallning - Mycket bra - inte alls farligt dåligt avslut, hon kom lite bakom, men inte så som hon ibalnd kan göra och hon använde mig inte heller som bromskloss. 9,5


 


Ställande - riktigt fint! Fin transport, snabbt ställande, tydligen något litet steg - 9 p


Apport - Super! Tänk att hon inte ens ville se den där apportjäkeln innan nu tvekar hon inte ens :) 10


Hopp - Också jättefint - 10


Helheten fick vi bara 7,5 på? Hon skrev ingen kommentar tyvärr så det var lite trist, man vill ju gärna ha några ord där!


Såg ju inte betygen när vi var inne, men fick några berättade och känslan vi hade ar så bra. Så det kändes som att kanske skulle vi kunna klara oss med pyttemarginal? 

Men marginalerna var inte på vår sida - 159,5 poäng och en andra placering! Jag är fantastiskt nöjd med känslan och hur vi samarbetade på plan, för det kändes riktigt bra. Jag är inte nöjd med läggandet förstås, för hon KAN det, det är bara att hon väljer att inte göra det ibland! Men annars - super! Självklart känns det dock trist att ett halvt ynka poäng skiljde, för ag skulle så gärna ha vårt LP nu så vi kan satsa helhjärtat på tvåan och appellen! Men men, så är det! Vi har en tävling till inbokad.


 

Av Sofia Nyberg - 25 augusti 2012 23:51

 


I torsdags så var ju flickorna till veterinären, Doris för att kolla upp sitt onda öra och tröttheten och Lycka för vaccinering. Dos skulle med ha vaccinerat sig men det får vänta tills örat är bra igen så det inte blir nån knasig reaktion. Vet. sa att det säkert inte var någon fara, men jag kände att jag inte ville chansa ändå.


Började med att Doris klämdes och kändes igenom ordentligt och lyssna på hjärta o lungor osv. När D skulle kolla i Doris öra så gnällde hon rätt ut, lillskruttan. Högerörat var fint, men vänster var motsattsen. Hon fick lite lugnande för att de skulle kunna spola ur örat ordentligt för att se så att inte trumhinnan var sprucken eller så. Det var den som tur inte :) De tog även lite blodprover för att utesluta vissa saker som hon visade lite symptom på, de får vi reda på i nästa vecka hoppas jag! Doris tyckte det var lite sådär att bli undersökt, i vanliga fall så har hon inget som helst emot det, men jag antar att det var att hon inte mår toppen liksom. Hon är absolut inte dum, men obekväm och skulle helst slippa undan.


Lycka märkte inte ens sprutan i nacken och då hon fick dropparna i nosen (den mot kennelhostan) så satt hon alldeles blickstilla. Skönt att hon verkligen älskar att gå till veterinären! Det var en prektikant med där och Lycka smörade såå för henne för att hon skulle klappa på henne! En av de andra veterinärerna tyckte att hon hade såå fint huvud och var såå söt, och Lycka gav henne sna finaste leenden och knökade sig på så hon inte skulle missa någon liten klapp.

Lite polis är hon ju dock mot de andra hundarna som har mage att visa sig på hennes klinik! Vafalls? Men honr är faktiskt långt bättre än innan. Hon satt i väntrummet med en welsh springer spaniel, den såg hon inte ens åt, även om den gärna hade hälsat på henne. Det var en golden som kom ut från ett undersökningsrum som fick sig ett par frustningar och nån hund till som jag nu inte kommer ihåg som fick några skall, men hon lugnar ned sig betydligt fortare. Det går framåt där med även om man ibland glömmer vilken lång väg vi faktiskt kommit!

Av Sofia Nyberg - 25 augusti 2012 23:17

 

Några dagar sent, men här kommer en uppdatering ang kursen i onsdags.


Precis då vi kommer till platsen vi tränar på så börjar det regna! Och lilla fröken prinsessa som tycker att hon är gjord av socker tyckte inte alls det var så skoj.

Vi började med sitt i grupp och Mia hade ut sin hund Puma (dobermann) så det var Lycka, Puma och så Eda - beuceron. Lite tittig var hon men satt hela tiden och hade ingen tendens att lägga sig ned. Tror de satt lite drygt en minut. 

Sen vände vi flickorna och gick några steg och lade en plats. Hon låg jättefint! Duktiga tjej!


Ett av de två moment som vi körde (plats - sitt i grupp är stående varje tillfälle!) var fjärrskiftena och det gick väl sådär. Hon var lite seg (hon gillar som sagt inte regn!) och jag fick en lite hopplös känsla inuti. Jag kände mig jättedålig som hundförare, blev nervös och tyckte det var pinsamt att bjuda på mig själv. Men efter en mental "tamigikragen" så kändes det lite bättre. Tänkte - vi gör det här för vår egen skull, det är min skyldighet att se till att min hund tycker att det är kul och det är DET som är det viktiga "at the end of the day". Blir jag nervös osv så känner ju såklart Lycka det på en gång och vi båda lägger ned lite grann.

Gaskade upp mig och efter det så gick det bättre, vi tränade lite på att hon ska förstå externbelöningen och så lite fler skiften. Hon vill gärna lyfta hela rumpan och studsa en bit från ligg - sitt, men jag kör nu bara rörelsen med hjälp av handen för att "mata in den" och få henne att använda rätt teknik. Det går framåt helt klart, det gäller bara att jag inte har för bråttom att testa "NU kanske hon kan på längre avstånd!".


Sen var det rutan. Och det tycker visst min fröken weiler är jätteroligt! Vi har lite problem med att hon glömt vad stanna betyder just när vi kör rutan, huvudet blir lite fullt av resten ;) men hon springer in! Tar hennes älskade pipis till hjälp och piper till samtidigt som jag ropar stanna! för då tvärvänder hon upp mot mig. Började på kanske 2 meters håll och bytte sedan håll för varje skick och varierade även längden, ända upp till ca åtta meter.

Bra fart ut hade hon och det ble rätt många skick, näst sista gick det lite långsammare så då gjorde jag en liten retning sista och hon fick ett jättefint sista skick! Duktiga tjejen, känslan som infinner sig när det går rätt i träningen är en av de allra allra bästa!


Vi avslutade med sitt i grupp och plats och det gick väldigt fint.

Nästa gång ska vi fokusera på alla de olika apporteringarna och vittringen.

Presentation


En blogg om labradoren Doris och rottweilern Lycka - följ med dem på träning och äventyr

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Sofiashundar med Blogkeen
Följ Sofiashundar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se