Sofiashundar

Senaste inläggen

Av Sofia Nyberg - 21 augusti 2012 23:30

 

Vi lever!

Har bara varit lite mycket runtomkring så blogglusten har liksom inte riktigt infunnit sig.

Det är bra med oss alla, bortsett från att jag tycker att Doris är sig lite olik. Hon är lite tröttare än normalt, på promenaderna kan hon liksom sacka efter och man får mana på henne hela tiden (vilket snarare brukar vara tvärtom!) och jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Det kan mycket väl vara så att det är pga skendräkigheten, men jag känner inte igen det här riktigt. Mest är hon pigg som vanligt och far och flyger som en guttaperkaboll men så stundtals är hon väldigt slö. Hon har lite svamp i ena örat som hon behöver ha lite medicin till så vi ska be veterinären kolla igenom henne ordentligt på torsdag. Säkert är det bara matten som nojar i "onödan", men när man känner dem så väl och spenderar i stort sett 24/7 med dem jämt så märker man förändringarna snabbt, och det vill jag inte ignorera. Det bästa till de bästa   


   


Annars så har vi har ju börjat träna med ett härligt gäng människor och det är jag såå tacksam för! Det är trevliga hundar och lika trevliga mattar, vi hjälps åt med träningen, vi får ovärderlig störning av varandra och det är så sjukt roligt! Det som är så bra är att vi har alla liknande mål med hundträningen och på ett ungefär liknande filosofi ang densamma. Jag är som sagt jätteglad för detta, en bra träningsgupp är guld värt och det känns som vi hittat rätt!


Lycka och jag har även kommit igång med lydnadskursen, eller imorgon är första praktiska tillfället. Ska bli roligt sm tusan och jag tror att vi kommer få ut massor av den! Vi är bara två deltagare vilket gör att vi kommer få väldigt mycket mer hjälp av Mia. Imorgon ska vi lägga störst vikt på rutan och fjärren - vi har börjat en del med tvåans och treans moment vilket vi borde gjort för länge sen, men men nu är vi på gång! Bättre sent än aldrig!


   

ANNONS
Av Sofia Nyberg - 7 augusti 2012 22:22

 

Har två trötta tjejer som sover gott här bakom mig. Lycka på rygg med alla fyra tassarna i vädret som vanligt och Doris ihoprullad som en kanelbulle, mina fina små   


Lycka har idag fått ett motivationsspår så som det var någon av hundarna som fick i lördags.

Först kampade vi med hennes roligaste kampis, sen fick hon se när jag gick iväg en bit av spåret. Gick och "gömde mig" på ett bra ställe, sen släppte Pelle på Lycka, när de var nästan framme så poppade jag upp och rusade längre bort medan de fick vänta kvar (Pelle hade rejält svårt att hålla kvar madam ;)) Jäklar så hon spårade! Lite hög nos emellanåt, men det var ju så färskt. När hon hittade mig andra gången lekte vi massor och smaskade köttbullar. Hela hunden var alldeles galet glad! Pelle som hade fått hänga i linan bakom sa att hon var helt galet på och det inte var bra att göra det när det var så blött, för han for som ett jehu bakom henne ;)

Att ha sin matte som slut var nog en av det bästa - hon är mattekär den där lilla hunden! Jag måste bara tänka mer på att när vi är ute och tränar, då är det hon och jag i vår bubbla, det är vi som är teamet, inte omvärlden!

Doris fick en vallad korridor med tre föremål! Inget flamsande utan snabbt ut och snabbt in, ett av tre bra avlämnande, det får vi träna på sidan om!

Nöjd som tusan med flickornas arbete!


 


Sen gick vi en runda i skogen och plockade blåbär! Doris åt som tusan på direkten från buskarna, Lycka tyckte hon kunde plocka ur min burk ;) Men när jag visat henne på buskarna och puttat bort na ett antal gånger från just de bären jag plockade så började hon med smaska själv. Gulltöser! De for runt som tättingar varvat med att äta blåbär, rulla sig, pussa på matten, hussen eller grannen som med var med ute. Vi hade en toppen em i skogen med andra ord, det gjorde inget att det regnade en hel del på oss!


Bilderna är från i juni

ANNONS
Av Sofia Nyberg - 6 augusti 2012 23:43

 

Hej hopp!


I lördags hade våra vänner Cathrine och Aki valpträff för sina "barn" och vi fick också vara med trots att vi inte har någon hund därifrån. Roligt tycker jag, det är ett trevligt gäng valpköpare de har och de hade bjudit in duktiga Jussi Grev som instruktör.

Jag hängde på och kollade på alla spåren för att få höra vad han sa och jag tycker man lär sig som bäst av att titta på andra och lyssna - då man inte är upptagen av sin egen hund och att försöka få allt rätt samtidigt. När jag höll på med hästarna och gick på ridskola så satt jag många timmar på läktaren efter att ha pysslat om sköthästen och kollade på många privatträningar - otroligt nyttigt!


Doris fick ett spår lagt av Alexandra i Sätra Brunnsparken där det var mycket folk och det blåste en hel del. Alex hade klurat till det en del dessutom. Det var inte den riktiga spårDoris som var framme nu heller, men hon löste det mesta fint.


     


Sen hade vi störningsträning, nyttigt framförallt för matten faktiskt. Det är fantastiskt skönt när man får den där goa avslappnade känslan inuti och hunden går så bra! Nu var det ju inte fokus på positionen eller så, det var mer att vi ska vara ett med hunden, gå nära varandra utan att bry sig om det andra ekipaget, inkallning mellan de andra hundarna, platsliggningar med störning, tandvisning osv. Lycka skötte sig utmärkt. Hon var pigg och glad och brydde sig inte ett dyft om de andra - bra där! Jag vet ju att det sitter mest hos mig, men ändå.

Passade på att låna Jussi till en budföring, eller ja, jag skickade bara till honom och så slöt jag upp. Det var ingen tvekan och att Jussi hade solglasögonen på sig störde henne inte. Hon fick gotta och de gosade - det ska vara mysigt och roligt och mottagaren!
Jag är jättenöjd!


Tack för att vi fick vara med! Toppen!


Söndagen klev vi upp tidigt och gick en långrunda med tokarna och sen ägnades faktiskt tid åt "ickehundaktiviteter" - vi åkte båt till Skokloster med Pelles far och så bjöd vi med vår goa granne. Hon har ställt upp så enormt mycket för oss senaste året och det var trevligt med en liten utflykt :)

Så fint det var där! Vi ska nog ta bilen dit någon dag nästa ledighet och då får jyckarna följa med :)


När vi kom hem därifrån så åkte vi ut i skogen för en långpromenad. Mysigt som tusan och både två- som fyrbenta njöt av skogsluft :)


   


Av Sofia Nyberg - 2 augusti 2012 22:44


Rebecca och Flinga i spåret


Vilka härliga dagar vi haft, både idag och igår :)


Igår träffade vi Rebecca och Flinga - Flinga och Lycka har samma mamma. Vi åkte till dem i Danderyd och var vid den fina omgivningen av Sätraäng.

Spår och uppletande stod på schemat, och jag kän väl sammanfatta båda flickornas spårarbete som flummigt och lite disträigt (kommer inte på hur man böjer ;))


Rebecca la Lyckas spår, i form som ett appellspår, men det blev nog lite kortare än 300 meter. 2 pinnar plus slut. Det är som att det blir lite för lätt, hon har full koll på spåret, och bitvis spårar hon så fint så man bara leeeer! Till exempel så tog hon vinklarna alldeles klockrent! Pinnarna plockade hon och levererade snabbt in. Men det är som att hon blir lite disträ, för hon vet var spåret är, då har hon lite tid att kolla in annat på vägen.

Det får bli mer kluriga spår åt damen tror jag allt, så att hon faktiskt får anstränga sig för då jobbar hon mycket bättre - det blir ju roligare! Det höjer nog hennes motivation och sen att jag ser till att hon tycker att det är FANTASTISKT att hitta sakerna i spåret, så hon verkligen inte vill missa en enda bit av spåret :)


Doris la jag till, typ 300 meter med tre föremål och slut (metall, plast, kartong och så kampisen som slut). Det gick en hundägare mitt i hennes spår. Hon fick det som ett spårupptag och hon gick kanske fem steg åt fel håll, sen vände hon och tog rätt - Duktig tjej! Hon plockade metallen - det brukar hon ha lite svårt för men inte då - bra!

Sen var spårarbetet ömson vin ömsom vatten. Lite äta gräs (Vilket båda pysslar med en hel del på promenaderna nu, halsont??) lite virrvarr lite jättefint spårarbete. Alla dagar är inte toppendagar, hon är ju en fantastisk spårhund allt som oftast - men vi kom till slutet och alla föremål var med in!


   


Uppletande har vi inte kört på kanske ett år, Doris har ett jättebra, vi behöver jobba mycket på avlämningarna dock och Lycka mindre bra. När hon hittar en grej så är hon jäkligt snabb in med den och lämnar av fint och det är ju positivt som tusan! Ut är det dock ingen fart och och förväntan - vi måste jobba på det med!

Jag har så mycket tankar och ideér kring hundträningen, det är bara det att jag har lite svårt att omsätta det i praktiken. Det är jäkligt frustrerande må jag säga! Men alla har vi våra olika svårigheter, det gäller bara att jobba utifrån det så kan det bli toppen. Nu hoppas jag att jag ska få vara frisk och må bra så orken och motivationen ökar mer!
Väldigt roligt att träffa Rebecca! Mycket bra snack blir det :) Jag hoppas vi ses snaart igen :)


Idag var vi på klubben och tränade lydnad tillsammans med Jenny som har Diezel och Troja (Troja fyllde dagen till ära hela tio år - så jäkla pigg och rolig tanta :)) och Katarina med flattarna Nemo och Eos (Eos är bara 9 ½ vecka - så söt!) och blandistiken Wilma.

Det var rätt varmt men jag tyckte ändå Lycka var ganska på idag - härligt!

Vi körde rutan och hon sprang in i den men struntade helt i mitt "stanna", provade igen men det var likadant 2 ggr till så vi struntade i det. Nu så här i efterhand känner jag att jag skulle ha testat att ropa BRA! istället för hon sprang ju in i rutan! Nu ska hon ju kunna stanna, det har hon ju alltid kunnat innan, men det var tillfälligt solsting! ;)

Sen blev det lite fritt följ, som sööög i början, men sen skärpte jag till mig, fick lite tips av Kattis och Jenny och då gick det helt plötsligt jättefint. Min inställning är väldigt viktig.

Apporteringen: Ja det är ju antingen allt eller inget, idag på första så satt hon fint kvar med sprang sen inte på mitt kommando. Väntade nån sekund och då tittade hon upp på mig och liksom frågade "Får jag verkligen?" och då sa jag apport igen och då rusade hon ut och gjorde en jättefin apportering och ingång!

Då gjorde vi en gång till, men jag väntade till hon tittade upp och då fick hon "Varsågoood!" (jag skulle säga apport, men det blev varsågod ändå ;) det blev bra ändå ;)) och så gjorde hon en lika fin till.

Sen körde vi en längre budföring till Kattis som är ny för Lycka. Inga tveksamheter och full fart. Jenny stod som "domare" men det brydde Lyckan sig inte om - häärligt! Jag var jättenöjd med henne efter det!Söta systrarnaFiina Flinga!

   
Sitta fint kan hon!Och hon är en hejare på uppletande! Härliga Flingan!


Doris den lilla gulliga, hon fick träna lite allt möjligt och hon gjorde det bra! Fjärren var hur snygg som helst - hon är helt stilla med låst bakdel och hon har såå fina lägganden - pang! säger det bara :)

Apporten var jättebra, till och med ingången!

Vi busade lite med rutan, det gick snett utanför de två första, sen sprang jag med henne in och så kampade vi i mitten, efter det så gick hon in jättefint! Det där med att förbereda hunden på uppgiften KAN vara en bra grej att ta till sig för den här matten ;)

Lite framförgående och lite inkallning och fotgående fick hon med.

Vi tog sen en längre väg hem, hälsade på kossor, badade i ån och myste i solen. Mina fina flickor, jag är så himla glad att jag har dem! Visst är det inte alltid helt enkelt och smärtfritt, jag får tänka väldigt mycket för att det ska bli bra, men det är väl det som gör det så speciellt. Jag har lärt mig massor på vägen. Vissa stunder vill jag binda fast dem i skogen åt trollen, men allra största delen av tiden så är det ren fröjd att få leva med dem!!


 

Av Sofia Nyberg - 28 juli 2012 22:39

Doris och Lycka mår bra, vi tar det piano dock då matten varit sjuk och opererad, men nu är det snart full fart igen! Vi är nyss hemkomna från en liten tripp till Dalarna, det storgillar vi hela flocken. Doris är förstås överförtjust i närheten till vattnet och hon har kastat sig från bryggan flera gånger om! Lycka gillar att bada, men mest plaska i kanten, ellerligga och lurpassa på Doris och sen hoppa på D när hon kommer in från en simtur!


Imorgon blir det träning på klubben med Zandra och hennes rottistik Zegra! Ska bli jätteroligt!


Här kommer bilder från igårkväll, hundarna tar sig ett kvällsdopp


                                 

Av Sofia Nyberg - 7 juli 2012 23:57

Vi skulle åkt o badat ikväll, men det var så packat med folk överallt, så på förslag av hussen så blev det träning på IKEAs parkering istället! Ett spår till Lycka som började på gräs, sen grus, asfalt, grus, asfalt för att sedan avslutas på gräs. Hon spårade på fint, ringade lite i övergången grus asfalt och var lite påverkad av sin flåsighet (hon är ju väldigt värmekänslig!) men jobbade hela tiden ändå - duktig tjejja!


Doris fick ett på gräsmatta med många vinklar, och en hel del ganska tighta sådana. Hon var lite flummig men när hon spårat halva spåret så gick hon sedan som på räls, ibland blir det bara lite för mycket myror i benen ;)

Hon och jag gick en promenad på 1och en halv timme mitt på dagen och huvvaligen så kvavt det varit idag! Doris som oftast inte bryr sig direkt om värmen blev väldigt avslagen! Lillfis    och jag höll på att flyta bort..


       


       


   Av Sofia Nyberg - 6 juli 2012 23:59

Det blev visst bara bilder från ena passet igår! Här kommer några från gårdagens pass!


Idag har det varit träningsvila för töserna och bara kortare promenader. Blev några korta bustrix inne nu på kvällningen.


     


     

Av Sofia Nyberg - 5 juli 2012 23:45

Två galet bra och ett hyfsat bra pass den här veckan - nu är vi på g igen! :) Lägger in några bilder från två av passen, båda på fotbollsplanen här utanför oss. Bra med mycket störning av folk och fä som går förbi, speciellt fröken weiler!

Får se när skrivlusten kommer åter!


Det börjar ta sig riktigt bra, men jag skulle gärna ha lite mer av allt, men vi har kommit en bit på väg :)
 
 Buus med pipis
 
  Doolaan kan med

Inkallning...


 
...med ingång ala Doris


 
Kulan, vår katt, ställer upp som publik!
 
Och så lite kärlek   

Presentation


En blogg om labradoren Doris och rottweilern Lycka - följ med dem på träning och äventyr

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Sofiashundar med Blogkeen
Följ Sofiashundar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se